Новости автобизнеса Авто в кредит Растаможка авто Работа в автобизнесе Автофорум Новости агротехники  info@autoonline.com.ua
На главную страницу
Поиск...
 
  Разделы
  На главную
  Автоновости
  Автозапчасти, комплек...
  Шины, диски...
  Аккумуляторы...
  Автохимия, автокосмет...
  Доп.оборудование, акс...
  Автоэлектроника...
  Автосервисное оборудо...
  Ремонт, услуги...
  Мототехника...
  Советы...
  Авто недвижимость (га...
  Автомобили...
  Авто адвокат...
  Рассылка новостей
  Продажа автомобилей
  Рейтинг надежности
  Транспортный сбор
  Доски объявлений
  Отзывы об автомобилях
   
  Авто в кредит
  Растаможка авто



Как принимали автомобильный закон №3677 в Верховной Раде 5.02.04
  Автомобильные новости
Как принимали автомобильный закон №3677 в Верховной Раде 5.02.04
Авто адвокат | Размещено - 2004-02-05 15:00:50 | Прочитано - 4365 раз(а)
Предлагаем Вашему вниманию стенограмму обсуждения во втором чтении и в целом Проекта «Закону про розвиток автомобільної промисловості України» №3677, которое состоялась в украинском Парламенте 5 февраля 2004 года.
Оголошується до розгляду проект Закону про розвиток автомобільної промисловості України. Цушко Василь Петрович - перший заступник Голови Комітету з питань фінансів і банківської діяльності доповідає.

ЦУШКО В.П.

Цушко, фракция социалистов, первый заместитель Председателя Комитета по финансам. Уважаемые коллеги, 20 ноября законопроект 3677 был принят Верховной Радой в первом чтении. Всего на рассмотрение комитета поступили 104 поправки к данному проекту, которые были обсуждены и проголосованы в комитете в строгом соответствии с Регламентом.

Анализируя и поправки в целом, можно констатировать, что есть две основные позиции по проекту 3677: позиция авторов законопроекта и позиция оппонентов то есть депутатов, предложивших другие законопроекты.

От авторов законопроекта поступили ряд редакционных поправок, которые усовершенствуют закон. Для рассмотрения на заседании комитета все представленные поправки были сгруппированы в пять основных блоков, по которым было проведено голосование. В результате комитет полностью поддержал редакционные поправки авторов законопроекта и отклонил предложения оппонента то есть не полностью, а имеется в виду, большинством. Предложения, которые поддержаны комитетом с учетом, который в Верховной Раде предлагается принять закон во втором чтении - это концептуально. Имеется в виду, что мы ввели так же в автомобилестроение, подчеркнули и ввели и регулируется этим законом, производство этих мотоциклов.

Дальше. Инвестиционная программа, которая является основанием для получения предприятием льгот, была заменена на более лояльную и менее зависимую от органов исполнительной власти программу создания производственных мощностей и рабочих мест. Третье. По проекту, принятому в первом чтении льготы могли получить только предприятия, которые уже производят уже автомобили и комплектующие происхождением из Украины.

Теперь льготы могут получать и предприятия, реализующие программу создания производственных мощностей и рабочих мест и планирующие выпускать продукцию происхождением из Украины и позднее. То есть в законопроекте это все расширено. Дальше, данное редакционное уточнение статьи об определении страны происхождения дано, а происхождение автомобилей, комплектующих изделий и запчастей. Было принята и снижена льготная ставка ввозной пошлины на кузова и двигатели к автомобилям с 20 процентов до 12-ти. Вы помните, что в первом чтении было 20 процентов.

Дальше, из законопроекта исключено положение, касающееся акцизов, потому что оно снижало барьер для вновь создающихся предприятий. И также в законопроекте было поддержано комитетом тем, что закон про стимулирование действует до его окончания. С учетом всех... Да, еще одно, Юридическое управление Верховной Рады указало на необходимость внесения некоторых ................ правок в тех законах после его принятия, в частности, было предложено перенести в "Прикінцеві положення" все статьи, касающиеся внесения изменений в действующие законодательные акты. С учетом изменений, внесенных и принятых после рассмотрения комитетом, комитет рекомендует Верховной Раде принять законопроект во втором чтении. И если не будет никаких поправок к нему принято, то и в целом. Спасибо.

ГОЛОВА. Так, йдемо по поправках. Поправка номер 4, Семинога, наполягаєте на ній? Мікрофон народного депутата Семиноги.

СЕМИНОГА А.І.

Шановні колеги! Ми сьогодні розглядаємо законопроект про розвиток українського автопрому. Але, на жаль, в цьому законопроекті, власне, українського дуже мало. Тому... навіть не дано визначення, що таке "український автомобіль". Замість того є такий сором'язливий термін, як "автомобіль українського походження". До нього відносяться і "Опель-Астра", і автомобілі DAEWOO і "Жигулі". Мабуть, сьогодні жодна людина не повірить у те, що "Опель-Астра" є українським автомобілем.

Тому я пропоную внести поправку, де буде визначено, що таке вітчизняний автомобіль, саме автомобіль українського походження для того, щоб дати право українцям мати власний автомобіль, український автомобіль, і дати можливість цьому автомобілю стати автомобілем світового рівня. Прошу підтримати дану поправку.

ЦУШКО В.П. Комитет не поддержал поправку Анатолия Ивановича, потому что на странице седьмой концептуально принято другое: что любой автомобиль, в котором 50 процентов начинки, ну, любых деталей, произведенных на Украине, тот и считается автомобилем украинского происхождения. Поэтому не поддержал комитет. Ну, а зал - определяйтесь. Комитет был против этой поправки.

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування поправку номер чотири народного депутата Семиноги.

За - 176.

Поправка не прийнята.

Поправка восьма народного депутата Семиноги. Наполягаєте на ній? Це третя сторінка. Мікрофон, будь ласка.

СЕМИНОГА А.І. Шановні колеги, визначення підприємства з виробництва автомобілів або комплектуючих виробів і запасних частин автомобілів не повинно містити обов'язкову вимогу щодо країни-походження, так як критерій визначення країни-походження для продукції, яка вироблена і використовується на митній території України, і до продукції, яка буде використовуватись за межами митної території України, різні і визначаються різними законодавчими нормативними актами, такими як міжнародні угоди, які існують в інших країнах. Тому я пропоную цю норму законопроекту виключити і прошу підтримати даний законопроект.

ЦУШКО В.П. Извините, можно?

Эта норма связана с той поправкой, которая была первая. Они увязаны. Если мы признаем, что критерием происхождения является 50 процентов отечественных, то эта норма опять исключает этот момент. Поэтому комитет отклонил ее.

ГОЛОВА. Ставлю на голосування поправку номер вісім народного депутата Семиноги.

За - 177

Рішення не прийнято.

Поправка номер дев'ять. Народний депутат Горбаль наполягає? Мікрофон, будь ласка. Горбаль, фракція "Регіони України".

ГОРБАЛЬ М.В . Ну ця поправка фактично повторює попередню поправку, просто в іншій редакції.

ГОЛОВА. Ясно.

ЦУШКО В.П. Ну я уже прокомментировал решение комитета, поэтому вызначайтесь. Это то же самое, что было у Семиноги первая поправка.

ГОЛОВА. Давайте будемо просто голосувати, вже ж позиція комітету відома. Я ставлю на голосування поправку номер 9 народного депутата Горбаля. І Добкіна. Два автора.

За - 220.

Не прийнята поправка.

Поправка номер 11 народного депутата Зіміна. Наполягає автор на поправці? Ні, не бачу. А, наполягає. Мікрофон, будь ласка, ввімкніть. Вибачте. 11-а поправка.

ЗІМІН О.П. Да, наполягаю.

ГОЛОВА. Будь ласка, аргументуйте її.

ЗІМІН О.П. Інвестиції резидента України тут є. З інвестиціями підприємство. Має привілеї.

ЦУШКО В.П. Комитет никого не дискриминировал, комитет подчеркнул, что любое предприятие с инвестициями, без инвестиций, юридическое лицо на территории Украины, которое производит автомобили, у которых 50 процентов запчастей, комплектующих отечественного производства имеет право получать льготы. А дискриминация с инвестициями, без инвестиций мы это не подчеркивали. Поэтому эта поправка была отклонена в этом же контексте. Комитет не поддержал.

ГОЛОВА. Ставлю на голосування поправку номер 11 народного депутата Зіміна (сторінка 4).

За - 170, Поправка не проходить. Поправка номер 13 Володимира Заплатинського. Наполягаєте на ній? Ні. Йдемо далі.

Поправка Руденка Геннадія 22. Наполягає? Ні. Так, поправка 25 Зіміна. Наполягаєте на ній? Ні? Йдемо далі. Семинога, поправка 26. Мікрофон, будь ласка.

СЕМИНОГА А.І. Шановні колеги! Одною із змін, які внесені у Закон України "Про стимулювання виробництва автомобілів в Україні" ( закон номер 2779) було вилучено термін " локалізації виробництва". Це було зроблено на вимогу Європейського союзу на виконання поетапного плану дій про внесення змін та доповнень до існуючої нормативної бази України. Надання пільг у залежності від локалізації виробництва замінено програмою створення робочих місць. І все було внесено у Закон України "Про стимулювання автомобілів в Україні".

Статтею 4 законопроекту номер 3677, який ми сьогодні розглядаємо, нам знову пропонують внести локалізацію, але вже під виглядом визначення країни походження автомобілів, комплектуючих виробів і запасних частин. Але ця локалізація буде розповсюджуватися не на всі підприємства, а тільки на ті, у яких на сьогоднішній день не існує інвестиційної програми. Це такі підприємства, як ЗАЗ і ЛАЗ. Для чого тоді знову приймати те, від чого ми відмовилися у 2001 році? Пропоную вилучити цю норму із даного законопроекту.

ЦУШКО В.П. Уважаемые коллеги! Статья 4 - это концептуальная статья. То есть, если мы не поддержали первую поправку Анатолия Ивановича Семиноги, это другая концепция была бы закона, тогда статья 4 - это концепция этого закона, который вы поддержали своим голосованием. Если ее исключить, тогда этот закон не имеет никакого смысла. Поэтому вам определяться.

Комитет отклонил поправку Анатолия Ивановича.

ГОЛОВА. Ставлю на голосування поправку номер 26 (автор народний депутат Семинога).

За - 189

Поправка не проходить. 17-ма народного депутата Горбаля. мікрофон, будь ласка.

ГОРБАЛЬ В.М. Дана поправка вносить корективи у відповідності з єдиним Митним кодексом: критеріях країни походження. Тобто просто приводить у відповідність до єдиного Митного кодексу.

ЦУШКО В.П. Комитет отклонил эту поправку, потому что мы принимаем специальный закон. Если же мы сейчас будем ссылаться на Митний кодекс опять получится, что можно завозить любые запчасти, а мы сами приняли сейчас четвертую с вами, статью, что 50 процентов должно быть отечественных. Исходя из этого комитет отклонил.

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування поправку 27 народного депутата Горбаля. За - 255

Поправка пройшла. Так. Поправка 33 народного депутата Семиноги, наполягаєте на ній? В мікрофон, будь ласка.

СЕМИНОГА А.І Шановні колеги, розуміючи, що наша автомобільна промисловість занадто молода для того, щоб говорити про якісь сталі речі і, враховуючи світовий досвід виробництва автомобілів на початковому етапі неможливо здійснювати виробництво автомобілів повномасштабним циклом, тобто застосовувати такі операції як зварювання, фарбування кузова і складання транспортного засобу. Тому пропонується ввести обов'язкові вимоги щодо зварювання і фарбування на кінець 5-го року з моменту затвердження інвестиційної програми. А з метою нарощування обсягів виробництва автомобілів пропонується ввести кількісні вимоги щодо їх виробництва. Прошу підтримати дану поправку.

ЦУШКО В.П. Значит, комитет не поддержал эту поправку по одной простой причине, что Украина давала льготы всем тем, кто был готов инвестировать, кажется, 150 миллионов долларов. Эта льгота была. Сейчас определились, что льгота дается по прибыли и по пошлинам тем, которые имеют четыре компонента: изготовления кузова, покраска, оборудование кузова и сборку. А то, что предлагает Анатолий Иванович, это фактически прикручивание колес еще на 5 лет, то есть мы никогда не будем иметь отечественного производства. Я вам докладываю позицию комитета. Комитет отклони, просит не поддерживать.

ГОЛОВА. Дякую. Я ставлю на голосування поправку номер 33 народного депутата Семиноги та інших.

За - 169.

Поправка не прийнята. Поправка 37 народного депутата Горбаля. Наполягаєте на ній? Ні, не наполягає. Ідемо далі. Поправка 41 Горбаля. Наполягаєте? Ні. Поправка 47, ваша ж, Горбаль наполягає? Ні. Поправка Семиноги 50-та. Мікрофон, будь ласка. Наполягаєте на ній?

СЕМИНОГА А.І. Шановні колеги, так як на сьогоднішній день пільги зі сплати ввізного мита на комплектуючі встановлені, як для виробництва українських автомобілів "Таврія", "Сенс", так і для іноземних автомобілів такі, як DAEWOO, "Мерседес", хоч перші виробляються повномасштабним циклом, а другі тільки так званою "отверточною зборкою".

Пропонується, пільги зі сплати ввізного мита повинні розповсюдитися лише на товари, які використовуються повномасштабного виробництва у нашій державі. А пільги по сплаті податку на землі і по сплаті податку на додану вартість, такі пільги протирічать статтям 15 і 19 Угоди про партнерство і співробітництво між Україною та ЄС. Прошу підтримати дану поправку.

ЦУШКО В.П. Комитет не поддержал эту поправку. Эта поправка аналогична прошлой. И второе. Если мы поддержим эту поправку фактически, получается опять, что мы разрушаем этот закон концептуально. Поэтому комитет отклонил, приняв одну концепцию, которая вызначена четвертой статьей. Спасибо.

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування поправку 50-ту народного депутата Семиноги, сторінка 14.

За - 146

Поправка не прийнята. Поправка 51 Горбаля. Мікрофон, будь ласка. Горбаль, Добкін.

ГОРБАЛЬ В.М. Пропонується поширити механізм пільг, а також на комплектуючі, які використовуються при виробництві автомобілів.

ЦУШКО В.П. Поправка Василия Николаевича Горбаля и поправка Семиноги, которая только что была, отклонена, отличается буквально пару словами, разница между ними. И определяться залу. Комитет отклонил.

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування поправку 51-шу народного депутата Горбаля і Добкіна.

ЦУШКО В.П. Комитет не поддержал.

За - 208

ГОЛОВА. Не прийнято.

П'ятдесят друга поправка. Народний депутат Зімін, наполягаєте на ній? Не бачу. Ні. Поправка 53 Семиноги. Мікрофон, будь ласка.

СЕМИНОГА А.І. Шановні колеги, у зв'язку з тим, що у разі прийняття запропонованої редакції для підприємств, яким затверджено інвестиційну програму до прийняття цього закону, буде діяти один порядок пільгового оподаткування прибутку, а для підприємств, які будуть створені після прийняття цього законопроекту, інший. Тому і пропонується прийняти єдиний порядок пільгового оподаткування для всіх підприємств. Прошу підтримати дану поправку.

ЦУШКО В.П. Комитет не поддержал, потому что мы принимаем новый закон про автомобилестроение. Тот закон, даже если мы предлагаем его отменить, он будет действовать через решение судов, потому что люди внесли инвестицию. Поэтому мы не можем привязать этот Закон к тем льготам, который был принят, и люди внесли инвестицию.

На этом основании комитет отклонил поправку Анатолия Ивановича Семиноги и просит зал не поддерживать. Спасибо.

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування поправку 53 народного депутата Семиноги та інших колег. Іде голосування.

За-148

Не прийнято. 54-та поправка. Народний депутат Горбаль, наполягаєте? Мікрофон.

ГОРБАЛЬ В.М. Пропонується ввести єдиний порядок пільгового оподаткування прибутку, а також для тих підприємств, які будуть зареєстровані після прийняття цього закону. Тобто щоб порядок розповсюджувався на всі підприємства, які будуть зареєстровані, а також після реєстрації цього законопроекту.

ЦУШКО В.П. Это та же поправка Анатолия Ивановича Семиноги. То же самое, один к одному.

ГОЛОВА. Давайте будемо голосувати, шановні колеги. Я прошу, давайте голосуванням визначатися, прошу уваги. Я ставлю на голосування.

ЦУШКО В.П. Разрешите еще раз коментарий.

ГОЛОВА. Будь ласка.

ЦУШКО В.П. Предложение Василия Николаевича Горбаля и Анатолия Ивановича Семиноги заключается в том, что сегодня у нас действует льгота по действующему Закону о налогообложении для тех, кто сделал соответствующие инвестиции.

Значит, уважаемые коллеги предлагают эту льготу то же самое дать для тех, кто сегодня собирается вводить в действие или начать производство. Этот закон действует у нас до 2008 года. Предложение в Законе совсем по другому: 50 процентов отечественного производства, налог на прибыль получаешь и льготу, получаешь по пошлинам. Комитет отклонил именно по этой причине. Зал(?), пожалуйста, определяйтесь. Семиногу вы отклонили, Горбаля один к одному предложение.

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування поправку 54 народного депутата Горбаля і Добкіна.

За-207. Не прийнято.

Наступна поправка 55-та Горбаля. Наполягаєте на ній? Ні. Йдемо далі тоді. Поправка 58-ма Анатолія Семиноги. Наполягаєте на ній? Мікрофон, будь ласка.

СЕМИНОГА А.І. Шановні колеги, у зв'язку з тим, що скасування пільг по акцизному збору, які існують у виробників автомобілів, - одна з вимог при вступі України до Всесвітньої Організації Торгівлі, - пропоную, щоб акцизний збір сплачували всі: як виробники, так і імпортери, але ставка на нові автомобілі повинна бути менша, ніж на автомобілі, які були в користуванні. Прошу підтримати дану поправку.

ЦУШКО В.П. Комитет принял решение: акциз, тот, что был проголосован в первом чтении, вообще убрать с законопроекта. То есть мы акциз отказались вообще регулировать, существующая норма будет действовать для всех на сегодня, которая есть. И поэтому не поддержала поправку Семиноги. И самое интересное, что почти все согласились с этим. Но опять выставляют требование голосовать за эту поправку.

Комитет просит поддержать отклонение поправки по акцизу, потому что мы ее исключаем полностью из этого закона. Не давать льготу по акцизу вообще. Это требование как раз ЕС, СОТ, куда мы собираемся.

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування поправку 58-му. Аргументи ви щойно вислухали.

За - 84.

Поправка не прийнята. Поправка 59 народного депутата Святоша. Ні, не наполягає. Йдемо далі. Поправка 61-ша. Горбаль, будь ласка? Не наполягає, так? Наполягаєте? Ну, я ставлю на голосування поправку номер шістдесят... Одну хвилинку, відмініть голосування. Будь ласка.

ЦУШКО В.П. Я вам докладываю позицию комитета. В первом чтении зал, вы, уважаемые коллеги, приняли решение: пошлину ввести на все 20 процентов. Комитет после этого письма Минэкономики, позиции Минпромполитики принял и поддержал - фактически мое личное предложение это было, но я исходил из того, что предложило Минэкономики, правительство, - 12 процентов пошлины на все. Если мы сейчас пойдем по каждой позиции и начнем регулировать пошлины, то опять получается дисбаланс.

Поэтому есть позиция комитета: пошлина на 12, на все, или тогда голосовать... если голосуем поправку Горбаля и поддерживаем, то нужно все менять по каждой позиции.

У меня предложение: отклонить... предложение не мое, а комитета, и для тех, кто выступает, я докладываю от комитета, меня лично прошу не обвинять, стараюсь быть нейтральным. Спасибо.

ГОЛОВА. Дякую.

Ставлю на голосування поправку 61 народних депутатів... (Ш у м у з а л і)

Так Горбаль же відмовився! Будь ласка, відмініть голосування, Горбалю слово. Він же відмовився від слова.

ГОРБАЛЬ В.М. Неприйняття даної поправки призведе до подорожчання автомобілей на ринку на 15 процентів.

ЦУШКО В.П. Тогда, извините, дайте я еще прокомментирую.

Уважаемые коллеги! Подождите, одну секунду.

Значит, вы посмотрите, он предлагает ноль, мы проголосовали в четвертой... Давайте только, чтобы было все ясно. В четвертой позиции, что 50 процентов должно быть отечественного. Если вы запчасти завозите по ставке ноль, кто будет производить эти комплектующие на Украине? Я комментирую от комитета - и все. Спасибо.

ГОЛОВА. Так, Семинога, будь ласка.

СЕМИНОГА А.І. Шановні колеги!

Справа в тому, що все-таки ввізне мито - це податок, який спрямований на те, щоб захистити вітчизняного товаровиробника, мова про це йдеться. Тому якщо для одних підприємств ввізне мито нуль, а для інших 20 процентів, то це є дискримінацією автомобільної галузі.

Тому і пропонується ввести ставку ввізного мита для всіх підприємств однаково: або нуль, або 13, но для всіх. Ну, якщо для одного підприємства нуль, для іншого - 13, це є неприйнятною формою. Тому я пропоную проголосувати за цю поправку. Дякую.

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування поправку 61 народних депутатів Добкіна, Семиноги і Зіміна. Сторінка 34.

За - 217

Не підтримано. Поправка 62, народний депутат Зімін, наполягаєте?

ЦУШКО В.П. Владимир Михайлович, у меня предложение: или мы подтверждаем, что... это все аналогичные поправки. Эти целый блок. Или мы поддерживаем решение комитета - 12 процентов на все, не 20 как в первом чтении, а пошлина она всего 12 процентов или тогда нужно каждую действительно голосовать.

(Ш у м у з а л і)

Я говорю... я не сказал о праве, я говорю... Петр Алексеевич, можно голоснуть одну концепцию вашу ноль на всё или 12 на всё.

ГОЛОВА. Шановні колеги, я прошу уваги! Я прошу, Василь Петрович, Петро Олексійович, шановні, давайте хто наполягає на поправках, їх проголосуємо, а далі побачимо що виходить. Все.

Я ставлю на голосування поправку 62.

ЦУШКО В.П. Комитет не поддержал.

За - 163

ГОЛОВА. Не підтримана. Поправка 63. наполягаєте на ній?

ЦУШКО В.П. Комитет не поддержал.

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування поправку 63.

За - 220.

Не прийнято. Поправка 65. Народний депутат Зімін наполягає на ній? Наполягає? Ставлю на голосування поправку 65.

ЦУШКО В.П. Комитет отклонил.

За - 164

ГОЛОВА. Не прийнято. Поправка 66. Зімін, ви наполягаєте на ній? Ні, не наполягає. Йдемо далі. Поправка 68. Зімін наполягає на ній? Ні. Так, поправка 70. Горбаль, Добкін, Семинога, наполягаєте на ній?

Ставлю на голосування поправку 70.

ЦУШКО В.П. Комитет отклонил.

За - 184

ГОЛОВА. Не проходить поправка.

Поправка 72. Народний депутат Зімін, наполягаєте на ній? Ні, не наполягає. 73. Наполягаєте, Зімін? Ні. Йдемо далі, шановні колеги. Поправка 74 Зіміна знову ж таки. Не наполягаєте? Ні. Поправка 75, Горбаль і інші народні депутати. Наполягаєте на ній? Наполягаєте? Ставлю на голосування поправку 75.

ЦУШКО В.П. Комитет отклонил.

За- 221.

ГОЛОВА. Не прийнято.

Поправка 77. Народний депутат Зімін, наполягаєте? Ні. Попаровка 78 знову ж таки ваша. Ні. 80-та ваша поправка. Ні. Тобто ви на своїх поправках вже не наполягаєте. 82, не наполягаєте. 84, наполягаєте? 85? Ні. 86? 87, Горбаль. Будь ласка, від імені групи депутатів має слово Беспалий. Поправка 87.

БЕСПАЛИЙ Б.Я. Шановні колеги!

Борис Беспалий, фракція "Наша Україна".

Я є теж співавтором ряду відхилених поправок. Ви бачите, що відхилено взагалі комплекс поправок, які спрямовані саме принципово на захист вітчизняного автомобільного виробника, зокрема, рівне мито для всіх ввізне, щоб поставити їх у рівні умови. За таких умов, на превеликий жаль, здається, не має сенсу голосувати чи не голосувати в даному окремі поправки, є сенс не підтримувати даний законопроект, на жаль, у цілому і спрямувати його на повторне друге читання. І я це саме пропоную.

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування поправку 87 групи народних депутатів. Це сторінка п'ятдесят.

ЦУШКО В.П. Комитет отклонил, комитет не поддержал.

За - 225

ГОЛОВА. Не прийнято.

Поправка 90 - народний депутат Зімін, наполягаєте на ній? Ні! Поправка 91 - Ігор Тарасюк, наполягаєте на ній? Ні! Наполягає, будь ласка, в мікрофон. Так що, ставити на голосування її?

ТАРАСЮК І.Г.

Я народний депутат Тарасюк. Я хотів би сказати, що збільшення пошлин ми як знаємо, збільшує мотивацією до всяких зловживань. І тому підняття таких пошлин буде давати можливість "чорному" експорту і не дасть можливість легальному експорту. Тому я наполягаю, щоб ці пошлини, які існують на сьогоднішній день залишилися.

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування поправку 91 Ігоря Тарасюка.

ЦУШКО В.П. Комитет отклонил.

За - 170

ГОЛОВА. Не прийнято. Поправка 92 Зіміна, наполягаєте на ній? Ні? Ні! Далі йдемо. Поправка 93-тя Святаш. Мікрофон, будь ласка.

СВЯТАШ Д.В. Шановні колеги, ця поправка призводить до відповідності до Бюджетного кодексу термін введення набрання чинності цього закону. Автори пропонують внести чи через 45 днів з моменту підписання, а я пропоную з 01.2005 року. Тому ми повинні поважати ті законодавчі акти, які прийняла Верховна Рада. Дякую. Прошу підтримати.

ЦУШКО В.П. Комитет отклонил. Кабинет Министров по этому вопросу не поддержал, поэтому мы и отклонили.

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування поправку 93-тю народного депутата Святаша.

За - 199.

Рішення не прийнято.

Поправка 95-та Семинога. Наполягаєте ви на ній? Ні, не наполягає. Поправка 97-ма Семинога і Беспалий. Наполягаєте? Будь ласка, мікрофон Семиноги.

СЕМИНОГА А.І. Шановні колеги, дія закону, який ми сьогодні приймаємо, на наш погляд, повинна розповсюджуватися на всі підприємства автомобільної галузі незалежно від дати затвердження інвестиційної програми.

Тому у пункті 2 "Прикінцевих положень" пропоную виключити слова "крім підприємств по виробництву автомобілів, автобусів і комплектуючих виробів до тих з інвестицією, що мають інвестиційні програми, затверджені Кабінетом Міністрів до моменту набуття чинності цим законом. Прошу підтримати цю поправку.

ЦУШКО В.П. Можно. Это принципиальный вопрос.

Уважаемые коллеги, в связи с тем, что мы приближаемся к кульминации, я хочу вам напомнить буквально 30 секунд хронологию. Дело в том, что этот закон, в принципе, поддержали все, и оппонентов не было. И все те коллеги, которые оппонируют, выезжали на выездном заседании комитета в Запорожье фактически согласились. Но после произошел неизвестно по каким причинам дискриминационный с точки зрения экономической указ по Луцку, ЗАЗ Луцку. И после этого начался, извините, дерибан этого закона. Поэтому в данном случае предпринята попытка приостановить действие тех инвестиционных программ, на которых действует. На том же Черкасском автобусном, на Львовском ЛАЗе, на ЗАЗе. Я считаю, что этого нельзя делать. Мы ударим по тому, что существует. Лично я считаю, я поддержал, в смысле комитет наш поддержал в том, что нельзя эту поправку поддерживать. Но причину я вам назвал, хотя закон бы почти единый. Спасибо.

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування поправку номер 97 народного депутата Семиноги і Беспалого.

За - 177

Не прийнято. Поправка 98 Святаша. Мікрофон, будь ласка.

СВЯТАШ Д.В. Шановні колеги, ця поправка спрямована на те, щоб цей закон втратив свою дискримінаційну сутність. Сьогодні в Україні існують особливі підприємства, які мають повну низку пільг, решта пільг не має. Всі суб'єкти підприємницької діяльності, господарювання повинні мати рівні умови. Тому що, якщо ця поправка не пройде, цей закон буде мати суб'єктний характер. Прошу підтримати.

ЦУШКО В.П. Можно я два слова? Я еще раз повторяю. Даже если мы примем поправки наших коллег Семиноги, сейчас Святаша, они аналогичные, закон про стимулирование будет действовать через суды. Поэтому этот закон принимается не для того, чтобы дискриминировать тех, кто внес инвестиции, а для того, чтобы действовал этот закон для вновь создаваемых производств, а для старых будет действовать тот, что действовал. Спасибо. Комитет отклонил поправку Святаша.

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування поправку 98 народного депутата Святаша.

За-169.

Рішення не прийнято. Поправка 99 Горбаля. Наполягаєте? Мікрофон, будь ласка.

ГОРБАЛЬ В.М. В цій поправці також пропонується, щоб дія закону поширювалася на всі підприємства, незалежно від дати реєстрації інвестиційної програми.

ЦУШКО В.П. Это аналогичная поправка коллег Святаша и Семиноги. То же самое, то, что вы отклонили. Комитет не поддержал.

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування поправку 99 народного депутата Горбаля.

За-211. Рішення не прийнято.

Поправка 101 Зіміна. Наполягаєте? Поправка 103 Святаша. Дмитро Святош, наполягаєте на поправці? Ні, не наполягає. Будь ласка, пропозиція комітету.

ЦУШКО В.П. Комитет предлагает принять Закон во втором чтении и если нет возражений, а фактически врахована только одна поправка, и в целом.

ГОЛОВА. Я ставлю на голосування пропозицію комітету, прошу уваги, про прийняття у другому читанні і в цілому, як закон, проект Закону за номером 3677 про розвиток автомобільної промисловості України. Прошу голосувати.

За-231 Закон прийнято.

Инф. "Верховной Рады"




Аналогичные новости
• Эксперты проверили качество автомобильного газа
• Что нам задувают в баллоны под видом автомобильного газа? Тест качества сжиженного газа на АГЗС
• На каких АЗС самая выгодная программа лояльности?
• К программе независимого мониторинга качества нефтепродуктов на АЗК присоедилать сеть «БРСМ-Нафта»
• Главные события, потрясшие украинский авторынок в 2013 году
Новости по теме на AUTO-Consulting
• Евросоюз намерен законодательно ограничить скорость авто до 162 кмч
• В Украине закончилась распродажа автомобилей Sens 2006 года выпуска
• Эвакуаторы опять законны
• Президент подписал Закон №2082. Для импортных бу грузовиков осталось 3 дня
• На что влияет Закон №2082 (относительно регистрации транспортных средств)


  Интересные факты
Загрузка ...

  Последние новости
• Эксперты определили количество некондиционного топлива на рынке
• На каких АЗС лучше программы лояльности
• В сети АЗС Chipo будут контролировать качество топлива
• Результаты тестов качества зимнего дизеля
• Эксперты проверили качество автомобильного газа
• Треть 92-го бензина в Украине – «не кондиция»
• В Украине прошел День общения с клиентами «БРСМ-Нафта»
• Топливо украинского производства прошло проверку на стенде
• Где пообедать в дороге. Эксперты проверили рестораны на заправках
• Эксперты проверили качество украинского бензина
• Зимний «дизель» - в трети проб обнаружена вода
• Что нам задувают в баллоны под видом автомобильного газа? Тест качества сжиженного газа на АГЗС
• Лояльность и сервисы на АЗС. Где выгоднее?
• Можно ли заправляться бензином со спиртом? Результаты тестов
• В Украине проверили качество «летнего» дизеля
• Можно ли пообедать в дороге? Результаты экспертизы
• Где перекусить в дороге? Эксперты проверили качество хот-догов и кофе на АЗС Украины
• Какие "омывайки" лучше. Результаты тестов
• Тест: замерзает ли «зимний» дизель в морозы
• Как заправляться автогазом без «недолива»? Советы